Muzeul Câmpiei Băileştilor
Muzeul a fost înfiinţat în 1970, prin venirea lui C. Câşlaru de la Muzeul Olteniei – Craiova, cu o expoziţie permanentă de etnografie. În 1975 se realizează şi expoziţia permanentă a secţiei de istorie. În 1993 muzeul primeşte actuala denumire. Muzeul prezintă colecţii de arheologie: ceramică şi unelte aparţinând culturilor Sălcuţa şi Coţofeni, obiecte din epoca geto-dacică. Sunt expuse, de asemenea, obiecte de port popular din Câmpia Băileştilor, covoare, scoarţe, ceramică, obiecte casnice.
La infiintare era un colectiv format din 2 profesori, arheologi foarte pasionati, Honoriu Stoica si Voicu Constantin, din Craiova, un conservator – Paula Dora Pascu si o ingrijitoare Mititelu Ecaterina. Ei au pus bazele muzeului, au organizat expozitiile de baza si depozitele muzeului unde era pastrat patrimoniul celor doua sectii. Dupa cativa ani a venit Dl. C. Caslaru de la Muzeul Olteniei si a continuat activitatile incepute facand sapaturi arheologice in zona Giurgita si aducandu-si in continuare contributia la dezvoltarea celor doua sectii.
Sectia de istorie are colectii de arheologie privind cultivarea primitiva a plantelor, ceramica si unelte apartinand Culturilor Salcuta si Cotofeni, obiecte din epoca geto-dacica. In sectiunea etnografie sunt expuse obiecte de port popular din Campia Bailestilor, covoare, scoarte, ceramica, obiecte casnice.
Adresa: str Gabroveni nr. 12, Bailesti, Dolj
Tel. 0251.312.152
Persoana contact: Constantin Câşlaru, directorul Muzeului din Bailesti