Municipiul Băileşti nu are groapă de gunoi declară Costel Pistriţu
La Băileşti, de aproximativ doi ani, soluţia găsită pentru ridicarea gunoiului a fost înfiinţarea unei societăţi de salubritate. Consiliul local este acţionar la SC Salubritate Băileşti. A fost soluţia cea mai bună până la demararea masterplanului de deşeuri din Dolj. În prezent gunoiul este dus la groapa de gunoi de la Mofleni, Craiova.
Mai jos este un clip video realizat în urmă cu câteva luni în care puteţi să vedeţi una dintre cele două maşini de gunoi din Băileşti aparţinând de SC Salubritate Băileşti.
https://www.youtube.com/watch?v=1rD03-0-p2c
Într-un interviu acordat de primarul Municipiului Băileşti, Gazetei de Sud, Costel Pistriţu declară:
„Continuăm să colectăm cu societatea respectivă. Ne-am asumat acest lucru. Când se va implementa masterplanul pe deşeuri o să cedăm cele două autovehicule pentru că nu avem posibilitatea să fim operatori regionali. Societatea de salubritate pe care am înfiinţat-o este cu capital public, din acest motiv ne gândim ca aceasta să funcţioneze în continuare şi după implementarea masterplanului.
Am câştigat un proiect prin care gunoiul de grajd îl transformăm în îngrăşământ natural pentru plante. Avem contract cu două localităţi cu care colaborăm, Galiciuica şi Afumaţi. Ne-am dorit să încheiem şi cu localitatea Siliştea Crucii, însă nu am reuşit. Gunoiul îl ducem la Craiova, la groapa de gunoi de la Mofleni. Încercăm să îl selectăm cât este posibil. I-am rugat pe oameni să arunce în aceste containere doar ce este necesar, fără masă vegetală sau gunoi din grajduri“,
a spus Costel Pistriţu, primarul municipiului Băileşti.
Toate aceste probleme ar putea fi evitate dacă ar exista gropi ecologice pentru depozitarea gunoaielor în mediul rural, dar şi dacă oamenii şi autorităţile locale ar conştientiza importanţa colectării deşeurilor şi depozitarea în locuri special amenajate.