Au început lucrările la infrastructura Baileștiului

Doar locuitorii de pe 15% din suprafata Bailestiului se pot lauda ca au utilitati.

Restul asteapta de aproape patru ani, de cand proiectul a batut pasul pe loc. In acest an, 26 de strazi vor fi reabilitate, restul de 57 – in anii viitori, dupa ce reteaua de canalizare va fi gata. Pana in luna august, cand sunt sarbatorite zilele municipiului, Piata Civica ar trebui sa fie data in folosinta. O alta problema majora cu care se confrunta aceasta zona este lipsa stringenta a locurilor de munca.

Primarul din Băilești, Costel Pistrițu declară la Gazeta de Sud, Craiova:

http://www.youtube.com/watch?v=znLpt5CgMgM&feature=youtu.be

Sunt multe de rezolvat in municipiul Bailesti, probleme majore ce ii privesc direct pe locuitori. In prezent, in aceasta zona se implementeaza mai multe proiecte cu fonduri europene. „Vrem sa rezolvam partea de infrastructura stradala, partea carosabila, trotuare, spatii verzi, parcuri, parcari, sistem de apa si canalizare. Partea de utilitati, in acest moment, se regaseste in proportie de 15%. Din nefericire, avem un termen limitat, deoarece, desi acest proiect este din 2009, de abia acum reusim sa ne apucam de lucru. Tocmai de aceea, in prima faza vor fi reabilitate 26 de strazi, alte 57 vor intra in proces de reabilitare de anul viitor, dupa ce incercam sa rezolvam problema canalizarii. Ne dorim ca, pana la sfarsitul lunii august, sa grabim putin lucrurile pentru ca Piata Civica sa fie gata. Ne-am pus termen-limita aceasta perioada, deoarece in ultima saptamana din august sarbatorim zilele municipiului. Am reusit sa plantam 110 platani, vrem sa cream un spatiu verde cu un sistem de udare electronic, bazat pe programare”, a precizat Costel Pistritu (foto), primarul municipiului Bailesti.
Alta problema majora cu care se confrunta locuitorii din Bailesti este lipsa locurilor de munca. Din cele precizate de oficialitati, aproximativ 3.000 de persoane muncesc in afara localitatii sau in strainatate. Alti 360 traiesc din venitul minim garantat. „Exista tineri deosebiti, cu viziune, dar fara capital. Tocmai de aceea, doresc ca in perioada urmatoare noi, ca si autoritate publica, sa depunem proiecte cu finantare europeana pe care sa le dam in administrarea unor tineri. Vreau sa sustin antreprenoriatul privat, imi doresc foarte mult sa atragem investitori. Am incercat acest lucru din 2011, am avut chiar si semnale pozitive de la investitori straini, insa atata timp cat nu avem apa, canalizare, infrastructura, nu vom reusi sa batem palma cu nimeni”, a adaugat edilul Bailestiului.

O reconstituire a satului romanesc de pe vremea printului Stirbei

Daca, pana acum, Primaria Bailesti a functionat intr-o cladire revendicata, in maximum doua luni, se va muta intr-un un sediu nou, special destinat autoritatii publice din zona. „Am avut norocul ca mostenitorii printului Stirbei, cei care au revendicat actualul sediu al primariei, sa ne inteleaga si sa accepte sa functionam aici fara a ne solicita chirie. Planul nostru de suflet este ca, daca mostenitorii printului Stirbei vor fi de acord, in cladirea primariei sa amenajam, pe un proiect european, o casa memoriala in cinstea familiei Stirbei. Tot aici am dori sa construim un muzeu al satului romanesc, cu case din acea perioada, casute de lemn, sa fie un Bailesti in miniatura al vremurilor apuse. Tot aici am vrea sa existe si o crama a zaibarului. Printul Gheorghe Stirbei este cel care a trasat personal strazile paralele, cu intersectii perpendiculare largi, incat sa *se poata intoarce carul lung dintr-una…*, a spus Costel Pistritu.

Lasă un răspuns